MagazinaShëndetësi
10 mënyra që kikirikët i bëjnë mirë dietës
Kikirikët janë ajo energjia e dobishme që ju ofron një koleksion të vitaminave dhe mineraleve, si shtesë për proteinat. Këtu janë 10 arsye që të mbani kutinë e juaj me kikirikë në tavolinë,në makinën e juaj,në kabinetin e juaj,madje edhe në çantën tuaj të palestrës
1. Një opsion i mirë për proteinat: Kikirikët kanë 7 gram të proteinës për një shërbim ons – përpiquni që të gjeni edhe ndonjë vlerë ushqyese kur e bëni këtë.
2. Burim i mirë i niacinit: Kikirikët përmbajnë vitaminën e rëndësishme B – kompleks, niacin. Në fakt, një ons i shërbyer me kikirik ka 15 për qind të vlerës ditore të rekomanduar të niacinit, një vitaminë shumë e rëndësishme për prodhimin e energjisë.
3. Ndiheni të ngopur: Proteina dhe fibra në kikirik mund të ndihmojë kur jeni të uritur.
4. Mbron qelizat e juaja: Vitaminat antioksidante E gjendet në kikirikë. Tiparet e antioksidantit të vitaminës E ndihmojnë në mbrojtjen e Qelizave nga radikalët e lira që dëmtojnë strukturën qelizore.
5. Fibra asnjëherë nuk ka shije më të mirë: Kikirikët janë një burim i mirë për fibrën, një shërbim një ons ka 10 për qind të kësaj vlerë ditore, shumica e amerikanëve nuk e marrin fare këtë.
6. S’ka kalori të thata: Kikirikët kanë 7 gramë të proteinave dhe 6 vlera esenciale ushqyese – ky është një vakt i fort i ushqyeshëm ditor.
7. I mirë për eshtra: Analizat e fundit tregojnë që më pak se gjysma e amerikanëve marrin sasinë e rekomanduar të magneziumit – një vlerë ushqyese esenciale e cila ndihmon në shëndetin e eshtrave. Kikirikët janë një burim i mirë i magneziumit dhe një mënyrë më e lehtë për ju që ta merrni këtë gjë.
8. Përzierje dhe përshtatje: Kikirikët i mirëpresin ushqimet e tjera që mund ti përzieni më ta – ndoshta, asnjë më mirë se çokollata e errët, manaferrat e thata apo farat e lulediellit. Ky kombinim jo vetëm që shton shijen dhe cilësinë por po ashtu ofron një seri vlerash ushqyese si vitamina C apo A që gjendet në manaferrat e thata apo vitamina E, magneziumit dhe tiamina që gjenden në farat e lulediellit.
9. Më shumë manganez: Kikirikët janë një burim i shkëlqyeshëm i manganezit, i cili ndihmon trupin për të djegur karbohidratet. Kjo vepron si ko-enzimë që ndihmon në aktivitetin metabolik në trupin e njeriut.
10. Ato janë të shijshme.