Receta nga Presheva

Sonte nata e madhe, Ja Receta për HALLVË

Havla aJu nevoiten:
100 gr gjalpe
100 ml vaj
200 gr miell
400 gr sheqer
1/2 litër ujë (gjysme liter uje)

Përgatitja:
Ne gjalpe dhe vaj skuqet mielli derisa te behet si karamel
Nderkohe ne ene tjeter vlohet uji i shtohet edhe sheqeri
Pasi uji ka vluar pak nga pak i hidhet miellit te skuqur dhe perzihen mire derisa te shterret i gjithe uji
Ashtu e nxehte me nje luge sipas deshires behen format e havlles dhe renditen ne pjate
Siper pluhuroset me arra te grira ose sipas deshires

_________________________________________________________________________________________________________________

Havla

HAVËLL ME MIELL MISRI

Ju nevoiten:
1 goté (té ujit) miell misri
gjysém gote sheqer
700 ml ujé i nxehté
2 lugé (gjelle) gjalpé
arra té grimcuara

Përgatitja:
Béhet shurupi apo shérbeti – vlon uji
Né ené shkrihet gjalpi hidhet mielli dhe skuqet deri té meré ngjyré karameli – mendej shtohet uji (shérbeti) dhe arrat e grimcuara duke e pérzier deri sa té pérfitohet masa pa kokrra
Formohen format e havllés me njé lugé dhe renditen né pjaté

Related Articles

Back to top button