Kjo është një listë e detajuar e masave që zbatohen në kafene dhe restorante!
Jo më shumë se pesë persona mund të ulen në tryezë.
Prej sot, furnizuesit e ushqimit në ambiente të mbyllura mund të punojnë deri në orën 22, me 50 përqind të kapacitetit, pa muzikë pas orës 18:00.
Zbatimi filloi në mesnatë dhe siç njoftoi anëtari i Shtabit të Krizave, Branislav Tiodoroviq, do të ketë kontroll të rreptë të masave.
– Ne jemi për zbatimin rigoroz të të gjitha masave ndëshkuese. Të gjithë ata që fillojnë të punojnë, punojnë deri në orën 22, dhe e gjithë muzika ndalet pas orës 18, theksoi Tiodoroviq dje pas seancës së Shtabit të Krizave.
Klubet e natës tjetër?
– Besoj se klubet e natës janë gjithashtu të gatshëm të përgatiten për fillimin e punës. Ne do të presim pak dhe pastaj kur të kemi më pak se 100 njerëz të infektuar në baza ditore, ne mund të lejojmë që gjithçka të funksionojë si normale – tha Tiodoroviq, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve në lidhje me punën e klubeve të natës pas orës 10 pasdite.
Rregullat në pjesën e mbyllur të objektit hotelierik
– përdoruesit e shërbimeve duhet të mbajnë maska mbrojtëse gjatë gjithë qëndrimit të tyre në objekt (në momentet kur nuk konsumojnë ushqim ose pije),
– punonjësit duhet të mbajnë maska mbrojtëse, veçanërisht kur përgatisin ushqim dhe pije dhe shërbejnë,
– nuk është e mundur të luani ose transmetoni muzikë ose të performoni një muzikë live dhe një program skenik pas orës 18,
– shfrytëzimi i përgjithshëm i objektit nuk mund të kalojë 50 përqind të maksimumit të shfrytëzimit, dhe
– në hyrje duhet të shfaqet në mënyrë të dukshme zona e dobishme e të gjithë objektit, ose hapësira dhe numri i personave që mund të jenë të pranishëm (zona e dobishme nënkupton zonën e shërbimit, dmth duke përjashtuar dhomat ndihmëse, tualetet, depot, etj.) detyrimi i vizitorëve për të mbajtur maska mbrojtëse.
Rregullat në pjesën e hapur të objektit hotelierik
– përdoruesit e shërbimeve duhet të mbajnë maska mbrojtëse gjatë gjithë qëndrimit të tyre në objekt (kur nuk konsumojnë ushqim ose pije),
– punonjësit duhet të mbajnë maska mbrojtëse, veçanërisht kur përgatisin ushqim dhe pije dhe shërbejnë,
– duhet të ketë një distancë prej të paktën dy metra midis tavolinave, në mënyrë që kjo distancë të llogaritet midis personave të ulur në tavolina të ndryshme,
– jo më shumë se pesë persona mund të ulen në tryezë,
– nëse nuk ka tavolina dhe karrige për t’u ulur në zonë të hapur, distanca midis të gjithë personave të pranishëm në zonë të hapur duhet të jetë e tillë që vetëm një person të mund të qëndrojë në çdo 9 metra katrorë,
– pjesa e hapur e objektit duhet të ndahet fizikisht nga zona publike në kuptimin që duhet të vendoset një pengesë fizike midis asaj pjese dhe zonës publike në mënyrë që të ketë një distancë prej të paktën 3 metrash ndërmjet përdoruesve të shërbimit dhe personave në zone publike
– nuk është e mundur të luani ose transmetoni muzikë ose të kryeni një muzikë live dhe program skenik (e ashtuquajtur muzikë live) pas orës 18.00.