Mos mbani kanaçe të hapura në frigorifer – të këqija për shëndetin
Mbajtja e ushqimit të sigurt është një aftësi që duhet përvetësuar, megjithëse nuk është e lehtë. Ndonjëherë bëjmë disa gabime në dukje të vogla që ndonjëherë mund të kenë pasoja të rënda, shkruan Grazia France.
Një nga zakonet e këqija ka të bëjë me kanaçe tashmë të hapura, të cilat priremi t’i lëmë të hapura në frigorifer për një kohë të gjatë deri në përdorimin e radhës. Nëse kjo mund të duket e parëndësishme, nuk është, sepse mallrat e konservuara prishen shumë edhe kur mbahen të ftohta, në kushtet e parashikuara.
Përveç kësaj, në kontakt me të ftohtin, është e mundur që hekuri të shkrihet me oksigjenin në ajër dhe kështu ushqimi të marrë shijen e metalit.
Prandaj do të ishte ideale që përmbajtja e kanaçes të zhvendosej në një enë tjetër hermetike që do të ruajë jo vetëm cilësinë, por edhe shijen e ushqimit.
Megjithatë, duhet të theksohet se afati i ruajtjes së ushqimit të konservuar në përgjithësi nuk mund të jetë më i gjatë se shtatë ditë, që është koha që për produkte të caktuara madje është reduktuar në dy ditë, sipas një studimi të kryer nga Purdue University Extension në Shtetet e Bashkuara.
Nuk keni pse të shqetësoheni: 10 produkte në të cilat mund të injoroni datën e skadencës
Kur kanaçet nuk hapen, atëherë sigurisht që është e përshtatshme t’i referoheni datës së skadencës të printuar në paketim.
Gjithashtu, kujdes nga kanaçet e thyera dhe të fundosura, të cilat ndonjëherë gjenden në supermarkete. Mbyllja e tyre ndonjëherë mund të dëmtohet pa u dukur nga jashtë dhe kështu rrezikohet edhe ruajtja e ushqimit.