Pica më e shtrenjtë në botë kushton mijëra euro – ja pse është e veçantë FOTO
Pica quhet Louis XIII, gjë që është mjaft e përshtatshme duke pasur parasysh luksin që mbretëronte në oborrin francez në shekullin e 17-të.
Ky specialitet italian është i përshtatshëm për çdo kohë të vitit, sepse ne gjithmonë mund të bëjmë një picë nga përbërës të ndryshëm, natyrisht, në varësi të stinës së ushqimit.
Ne do të donim veçanërisht të provonim picën me përbërës ekzotikë. Supozohet se është pica më e shtrenjtë në botë, që kushton 8300 euro.
Emri i saj është Louis XIII, gjë që është mjaft e përshtatshme duke pasur parasysh luksin që mbretëronte në oborrin francez në shekullin e 17-të.
Recetën e kësaj pice për të pasurit e ka bërë Renato Viola, një mjeshtër piceri shumë i respektuar italian, fitues i disa konkurseve prestigjioze të kuzhinës, shkruan Nrivision dhe raporton revista City.
Pica e tij Louis XIII është vetëm 20 cm në diametër. Shërbehet ekskluzivisht në shtëpinë e klientit.
Ekipi i kateringut përbëhet nga Renato Viola, somelier dhe shef kuzhine. E gjithë përgatitja e picës bëhet në vend, me përjashtim të brumit, i cili përgatitet 72 orë përpara duke përdorur miell organik, kripë rozë nga lumi Murray dhe maja natyrale.
Renato Viola thotë se shumica e përbërësve të picës së tij janë nga Franca dhe Italia.
Mozzarella di bufala, një djathë i bërë nga qumështi i buallit vendas italian, i jep kësaj pice cilësinë e saj të lagësht, të përtypur dhe djathë. Përbërësi më i shtrenjtë është karavidhe – të përgatitur dhe të flamuar në konjak. Përveç tyre, tre lloje havjarësh ekzotikë, karkalecat dhe llojet mesdhetare të karkalecave përdoren si mbushje picash.
Së bashku me vaktin, nikoqirët marrin takëme unike nga ekipi i kateringut, si dhe Konjaku Remi Martin Louis XIII, i cili shkon shumë me shijet e picës.
Dhe ku mund ta provoni këtë picë? Fatkeqësisht, vetëm në një vend në botë – në qytetin e Agropoli në rajonin italian të Salerno.
Nëse dëshironi të provoni picën e Louis XIII, kontaktoni mjeshtrin e picës Renato Viola dhe lini një takim dhe pas të paktën tre ditësh specialiteti i tij ekskluziv italian do të jetë në tryezën tuaj.