Shumica e njerëzve gabojnë kur skuqin qepën: Në këtë mënyrë ju mund të ruani të gjitha përfitimet e saj
Qepa konsiderohet një perime jashtëzakonisht e shëndetshme.
Qepa është një nga ushqimet më të shëndetshme që është e pasur me përbërës që janë përgjegjës për funksionimin normal dhe të mirë të organizmit. Gjithashtu ka përfitime të shumta shëndetësore si forcimi i imunitetit, funksioni normal i zemrës, trajtimi i infeksioneve të frymëmarrjes dhe shumë të tjera.
Por a e dini mënyrën më të mirë për ta përgatitur atë?
Përgatitja e qepës
Përkatësisht, një nutricionist i quajtur Mumal Asif zbuloi një truk të zgjuar për përgatitjen e tij. Ai tha se vetëm dy minuta skuqje e qepëve shkatërrojnë përfitime të shumta shëndetësore. Dhe fajtori më i madh është pikërisht nxehtësia, e cila ndikon keq tek alicina, përbërësi që gjendet tek qepa dhe që është më përgjegjës për efektet e saj medicinale.
Truk për të parandaluar që ORIZI të ngjitet gjatë gatimit: Shumica e njerëzve e bëjnë këtë gabim
– Ju këshilloj të prisni 10 minuta pasi të keni grirë qepën. Gjatë kësaj kohe do të krijohet sasia maksimale e alicinës, e cila do të mbetet pothuajse e paprekur gjatë skuqjes – shpjegoi kjo nutricioniste.
Dhe përveç alicinës, qepa përmban edhe vitamina dhe minerale të shumta që janë të nevojshme për trupin, si zink, fosfor, magnez, folate, tiaminë dhe vitamina C dhe K.