Vetëm një gotë në ditë: Forcon kockat, imunitetin, rregullon tretjen…
Edhe pse lakra në vetvete është një ushqim shumë i shëndetshëm dhe ushqyes, procesi i turshive e bën atë një aleat edhe më të fortë në mbrojtjen e organizmit tonë nga probleme të ndryshme shëndetësore.
Gjatë turshive, zarzavatet lëshojnë lëng nga vetja dhe ky thesar i lënë pas dore njihet gjerësisht si – rasoj.
Konsumimi i shëllirë rekomandohet veçanërisht gjatë muajve të ftohtë. Vjeshta dhe dimri sjellin me vete baktere dhe viruse të ndryshme që shkaktojnë probleme shëndetësore dhe shëllira është plot me substanca që forcojnë imunitetin tonë. Vitamina C, vitamina B, kalciumi, magnezi, hekuri dhe zinku janë vetëm disa nga pasuritë e fshehura në këtë lëng.
Rregullimi i tretjes
Keni probleme me kapsllëkun? Një gotë shëllirë do t’i zgjidhë ato. Bakteret e mira që krijohen në shëllirë gjatë fermentimit sjellin ekuilibër në florën e zorrëve dhe e mbajnë atë të shëndetshme, shkruan Zapozdena.
Lehtësuar humbje peshe
Kripa është një ushqim me kalori të ulët, dhe në të njëjtën kohë përmban shumë fibra dhe vitamina dhe vepron si një probiotik, prandaj dëshmohet të jetë një shtesë e shkëlqyer diete gjatë një diete. Është mjaftueshëm mbushës për të zëvendësuar një rostiçeri dhe në mënyrë efektive redukton yndyrnat e pashëndetshme.
Lehtësim nga hangover
Nëse rastësisht keni pirë shumë xhin dhe tonik, mund të zbusni të gjitha efektet anësore të një nate argëtuese me një shëllirë. Ai do të kompensojë shpejt elektrolitet e humbura dhe do të ndihmojë në hidratimin e trupit.
Forcimi i kockave
Vitamina K2 luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e kockave tona. Ai aktivizon proteinat që ndihmojnë në absorbimin e kalciumit, një mineral thelbësor që ushqen kockat. Vitamina K2 gjendet në shëllirë dhe lakër turshi.