Lajme

Edhe pse disave nuk ju pëlqen aroma e saj, lakra turshi është një ushqim i mahnitshëm që do t’ju mbrojë nga viruset

Edhe pse disave nuk ju pëlqen aroma e saj, lakra turshi është një ushqim i mahnitshëm që do t’ju mbrojë nga viruset. Kjo perime jashtëzakonisht ushqyese përmban vitamina A, B, C, E dhe K, minerale selen, kalcium, kalium, magnez dhe duke qenë se është me kalori të ulët, mund ta hani sa të doni.
Është i shkëlqyeshëm për imunitetin dhe tretjen dhe quhet edhe perime kundër stresit.

Shëllira e lakër turshi, e cila zakonisht përmendet si një ilaç i shkëlqyer për hangoverin pas pirjes së tepërt, është gjithashtu e mirë për pastrimin e trupit, ndaj mjekët shpesh thonë se është një fshesë për stomakun dhe zorrët.

Me shije
Nëse hani lakër të papërpunuar, këtu janë mënyrat për ta pasuruar atë me shije të tjera.
Përgatisni: 40 gr marule, mollë, 100 gr ananas të freskët, mandarinë, 150 gr lakër turshi, 75 gr kos, gjysmë luge çaji qimnon të bluar, piper.

Lani sallatën jeshile dhe vendoseni në një pjatë. Pritini mollën në tetë pjesë, hiqni farat dhe priteni në feta të holla. Qëroni ananasin dhe e prisni në kubikë dhe mandarinën në feta. Përzieni frutat me lakër turshi dhe vendoseni në një pjatë me sallatë jeshile. Përgatitni një salcë me kos, piper dhe qimnon dhe e hidhni sipër sallatës.

Gjegjësisht, bakteret e acidit laktik nga lakra turshi e mbajnë të shëndetshme florën e zorrëve, e me këtë edhe imunitetin e përgjithshëm të organizmit. Për të ruajtur lëndët ushqyese dhe probiotikët, rekomandohet të hani të gjallë, pa gatuar.

Related Articles

Back to top button