Keni provuar gjithçka, por njollat e kafës dhe çajit mbeten në filxhanet tuaja?
Sophie Hinchliffe është një eksperte pastrimi dhe ja çfarë përbërësi rekomandon ajo për t’i bërë filizat tuaja të shkëlqejnë sërish.
Shumë njerëz mendojnë se kur pini kafe, është e rëndësishme të lani filxhanin menjëherë, sepse në të kundërt do të ketë njolla që janë shumë të vështira për t’u hequr. E njëjta gjë ndodh edhe kur bëhet fjalë për çajin, kështu që vetëm disa orë pasi ajo pije qëndron në filxhan, do të vini re se brenda tij kanë mbetur njolla të shëmtuara.
Ju mund të keni provuar mënyra të ndryshme për të hequr njollat, por rrallë diçka funksionon vërtet. Megjithatë, ndikuesja Sophie Hinchliffe zbulon se si t’i pastroni me lehtësi filizat tuaja me një përbërës që me siguri do ta keni gjithmonë nëpër shtëpi. Gjegjësisht, në njërin prej grupeve në Facebook, një përdorues e pyeti Sophie-n se si t’i largonte njollat e kafesë dhe çajit nga filxhanet, kështu që ajo vendosi të zbulojë trukun e saj sekret.
Përbërësi magjik është në fakt kripa. Receta është shumë e thjeshtë – lagni pjesën e brendshme të filxhanit dhe hidhni pak kripë, më pas fërkojeni me gishta ose me një sfungjer. Më pas shpëlajeni dhe kaq, lamtumirë njollave kokëforta – ka sqaruar Sophie.
Një kombinim tjetër, për njollat më kokëforta që nuk mund të hiqen me detergjent të zakonshëm, është një përzierje e kripës së tryezës dhe uthullës alkoolike. Uthulla përdoret për të pastruar shumë sipërfaqe në shtëpi, kështu që mund ta përdorni edhe në atë rast dhe rezultatet do t’ju kënaqin.
Nëse keni vështirësi me njollat e kafesë ose çajit në filizat tuaja, përzieni kripën dhe uthullën e alkoolit dhe përdorni një sfungjer për të kaluar njollat në lëvizje rrethore – tha Sophie, dhe ata që i kanë vënë në praktikë këshillat e saj janë më se të kënaqur me rezultatet.
– Më parë thyeja thonjtë duke fërkuar furishëm njollat në filxhanë, kripa e bën punën pakrahasueshme –
– Unë mendoj se efekti i vërtetë arrihet vetëm me uthull –
– Faleminderit për këshillën, fjalë për fjalë më shpëtoi –