MOS E HIDHNI: Lëngu i turshive është një thesar i vërtetë
Ja si t’i përdorni të gjitha!
Shumë nuk e dinë se lëngu i turshive mund të jetë shumë i dobishëm.
Lëngu i mbetur i turshive është i përsosur për të bërë turshi të reja ose perime të tjera turshi. Pritini kastravecat dhe perimet e tjera sipas dëshirës – shtoni në kavanoz dhe tregohuni kreativ.
Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përdorur copa shtesë të perimeve nga pjatat e tjera, të tilla si një sallatë. Por mos shtoni lëng shtesë, pasi kjo do të prishë aciditetin dhe kripën, duke ndikuar si në aromën ashtu edhe në aftësinë e turshive.
Zëvendësimi i uthullës
Vetëm disa lugë me lëng aromatike turshi mund t’i bëjnë shpejt një shumëllojshmëri recetash më të shijshme. Përdorni lëngun e mbetur të turshive në vend të (ose përveç) uthullës dhe kripës në recetat e sallatave me patate ose pjata të tjera sipas dëshirës.
Marinadë për mish
Shumica e marinadave për zbutjen e mishit përmbajnë përbërës kyç si uthull dhe kripë. Shtimi i përbërësve si hudhra, kripë, piper dhe madje edhe pak sheqer përmirëson shijen dhe rezultatin përfundimtar. Meqenëse lëngu i turshive mund të jetë zëvendësues i uthullës, ai mund të përdoret edhe si përbërës në një marinadë.
Kokteje
Shtoni një ose dy lugë lëng turshi të mbetur në koktejin tuaj të dëshiruar për një “goditje të kripur” dhe sigurisht një shije të ndryshme nga ajo që jeni mësuar.
Salcë me patate të skuqura
Përgatitni vetë salcën për patate të skuqura (si dhe pjata të tjera) si kjo: 2 lugë majonezë, 1 lugë gjelle ketchup, 1/2 lugë çaji hudhër pluhur dhe 1 lugë gjelle lëng turshi. Përziejini mirë dhe shijojeni.