Ndoshta ju ka ndodhur disa her që t’i hedhni krypë gjellës suaj më shumë se çduhet

Ndoshta ju ka ndodhur të paktën disa herë që të keni kripur një pjatë gjatë gatimit dhe gjëja e parë që ju ka ardhur në mendje ishte ta hidhni menjëherë. Por a e dini se mund ta ruani atë pjatë me disa truke?
Shtoni përbërës që neutralizojnë kripën pak nga pak, me shije të rregullt të ushqimit, që të kuptoni nëse e keni tepruar.
Karrota, qepë ose patate
Nëse e keni kripur shumë supën, salcën ose zierjen, shtoni një qepë të plotë, karotë ose patate në gjellë, e cila do të “marrë” lehtësisht kripën e tepërt në vakt.
Lëng limoni
Mund të përdoret edhe për supë me kripë, por kujdes. Ky truk funksionon vetëm nëse keni shtuar pak më shumë kripë nga sa keni planifikuar, përndryshe do të përfundoni me supë shumë të kripur ose shumë të thartë.
Qumësht, kos ose krem gatimi
Me ndihmën e këtyre ushqimeve mund të kurseni edhe mish të kripur ose zierje. Produktet e qumështit kremoz neutralizojnë me sukses kripësinë e ushqimit.
Apple
Ky është një truk i gjysheve tona. Lëreni mollën në enë që të thithë kripën, më pas e nxirrni dhe e hidhni.
Uji
Mund të shtoni gjithmonë ujë, por nëse keni nevojë që gjella të jetë pak më e trashë, atëherë mund të shtoni salcë beshamel.
Mocarela
Nëse është një perime shumë e kripur, kombinoni atë me një djathë të butë si rikota ose mocarela për të zbutur shijen e kripur.
Verë e gazuar ose ujë mineral
Nëse nuk keni kohë ta rregulloni pjatën, shërbejeni me verë të gazuar ose ujë mineral. “Flluskat” do të “lajnë” shijen e salcës dhe do t’ju lejojnë të shijoni vaktin tuaj.