Pas moshës 50 vjeç, kafeja pihet në mënyrë të veçantë
Dr. Pick trajtoi këtë temë dhe tregoi se si të pini kafe pas 50 vjetësh.
Një nga pijet e preferuara që është pjesë thelbësore e ritualeve të mëngjesit është kafeja. Për shkak të përbërësit bazë që përmban kafeja, d.m.th., kafeinës, ajo është shpesh objektiv i hulumtimit, për shkak të efektit të fortë që ka.
Opinionet janë kryesisht të ndara. Ndërsa disa besojnë se shkatërron trupin, të tjerë besojnë se mund të jetë i dobishëm nëse konsumohet në një mënyrë të caktuar. Megjithatë, ajo që është e padiskutueshme është se duhet të ketë një masë.
Autorja më e shitur e Si ta rregullojmë urinë, Dr. Pamela Peake, gjithashtu trajtoi këtë temë. Gjegjësisht, edhe pse pas moshës 50 vjeçare funksionet e trupit ngadalësohen, ajo beson se mund të përmirësohet me një dietë të caktuar.
Sipas saj, njëra erëz duhet t’i shtohet kafesë, ndërsa tjetra forcon fuqishëm imunitetin nëse e shtoni në gjellë të kripura.
Shafrani i Indisë forcon imunitetin dhe redukton proceset inflamatore në kyçe”, tha ajo. Shafrani i Indisë ka një efekt parandalues edhe për shumë sëmundje, dhe rekomandohet për të gjithë ata që dëshirojnë të mbajnë funksionet e tyre njohëse në gjendje të mirë, shkruan Krstarica.
“Kanalla ka një efekt anti-inflamator dhe antimikrobik. Ajo ruan nivelin e sheqerit në gjak sepse ngadalëson zbrazjen e stomakut pas ngrënies. Në këtë mënyrë parandalon sheqerin të kërcejë ose të bjerë papritur dhe përmirëson ndjeshmërinë e trupit ndaj insulinës”, tha ajo. tha dhe këshilloi që në kafe të hidhet kanellë, ndërsa në pjatat e shijshme i shtohet shafran i Indisë ose konsumohet në formë çaji.
Vetëm një gram kanellë në ditë redukton sheqerin në gjak, trigliceridet, kolesterolin LDL dhe parametra të tjerë të keq tek njerëzit me diabet të tipit 2.