Sado që na pëlqen të fillojmë ditën me një filxhan kafe, mund të ketë disa efekte anësore, veçanërisht kur e pimë shpejt
Sipas raporteve nga Shoqata Britanike e Kafesë, rreth dy miliardë filxhanë kafe pihen çdo ditë. Përveç rritjes së energjisë, kafeja ofron disa përfitime të tjera, duke përfshirë një rritje të humorit, performancë më të mirë atletike, rrit tretjen… është plot me antioksidantë të shëndetshëm të njohur për të luftuar inflamacionin dhe për të ndihmuar në rregullimin e metabolizmit.
Megjithatë, sado që na pëlqen të fillojmë ditën, mund të ketë disa efekte anësore, veçanërisht kur e pimë shpejt.
Nëse kafeja ju bën të përzier, mund ta pini shumë shpejt.
Pirja ngadalë do të thotë gjithashtu se do të keni më shumë kohë për të vërejtur efektet e kafeinës.
Sipas Healthline, konsumimi i tepërt i kafeinës mund të çojë në dridhje, rrahje të shpejtë të zemrës dhe ankth. Pirja e pijeve gjithashtu mund të jetë më e mirë për sistemin tuaj të tretjes.
“Duke e mbajtur pijen në gojë pak më gjatë përpara se ta gëlltisni – pra, duke pirë gllënjka të vogla – pështyma juaj ka më shumë kohë për të rënë në kontakt me lëngun, gjë që mund të jetë e dobishme nga pikëpamja gastrointestinale”, shpjegon Maddie Pasquariello, një dietologe. të mirë të mirë.
Ajo shtoi se gëlltitja e kafesë gjithashtu mund të çojë në gëlltitjen e ajrit, i cili mund të shkaktojë simptoma të tilla si “fryrje, gazra, nauze, belçim ose dhimbje”.
Si ta shijoni kafen pa parehati
Nëse dëshironi të pini kafe rregullisht, por nuk dëshironi të ndiheni në ankth apo “të mërzitur” stomakun tuaj, duhet të filloni duke ngadalësuar.
“Unë do të thoja se ndoshta do të përjetoni ekuilibrin më të mirë të reduktimit të efekteve anësore nëse pini një filxhan kafe brenda 15 deri në 30 minuta,” thekson Dr. Maddy.
Është gjithashtu më mirë të merrni kohë për të ngrënë diçka përpara se të pini kafenë tuaj.