Lajme

Ushqimet që prishin kujtesën tuaj: Shkatërroni funksionet njohëse

Nëse dëshironi të qëndroni të fokusuar, vigjilent, në formë të mirë mendore dhe fizike, duhet të shmangni disa nga këto ushqime, ose të paktën t’i hani ato në sasi të vogla.

Kur bëhet fjalë për ushqimin, duhet të kemi parasysh se ka të gjitha llojet e ushqimeve që janë aleatë të mëdhenj në luftën kundër peshës së tepërt ose që stimulojnë funksionet tona njohëse, por është e rëndësishme të kemi parasysh se ka edhe ushqime që kanë. efekti i kundërt në trurin tonë.

Ushqime të pasura me sheqer industrial

Sheqeri industrial dhe produktet që e përmbajnë nuk janë të dëmshëm vetëm për trupin tuaj, por edhe për trurin tuaj. Konsumimi i shpeshtë i sasive të mëdha të sheqerit mund të krijojë një sërë problemesh neurologjike dhe të dobësojë kujtesën tuaj. Prandaj, rekomandohet një konsum i reduktuar i sheqerit industrial dhe ëmbëlsirave, dhe konsumimi i frutave të freskëta tregohet si zëvendësues.

Proteinat e përpunuara

Proteina ndërton muskujt tuaj dhe është thelbësore që trupi juaj të funksionojë siç duhet. Proteinat e përpunuara gjenden kryesisht në produktet e mishit si sallami dhe salsiçet. Ndryshe nga proteinat natyrale që ndihmojnë trupin të izolojë sistemin nervor, proteinat e përpunuara kanë efekt të kundërt në trupin tuaj.

Ushqim i skuqur

Ushqimi i skuqur, veçanërisht ai i skuqur, mund të ndikojë në sjelljen dhe funksionin tuaj njohës dhe kjo për shkak të hormonit që shkakton hiperaktivitet tek të rriturit, por edhe tek fëmijët. Ushqimet e skuqura dhe të përpunuara shkatërrojnë ngadalë qelizat nervore të vendosura në tru.

Ushqimet e përpunuara

Ashtu si ushqimet e skuqura, ushqimet e përpunuara dhe ushqimet e përshtatshme ndikojnë në sistemin tuaj nervor. Kjo i referohet ushqimeve të konservuara dhe gjysëm të gatshme, të cilat janë gjithnjë e më të zakonshme në supermarkete. Ato rrisin rrezikun e zhvillimit të një sëmundjeje degjenerative të trurit më vonë në jetë, siç është sëmundja e Alzheimerit.

Ushqimet që përmbajnë shumë kripë

Ushqimi i kripur ndikon në presionin e gjakut dhe është i keq për zemrën. Ushqimet që përmbajnë sasi të mëdha kripe ose natriumi mund të ndikojnë gjithashtu në funksionet tuaja njohëse dhe të dëmtojnë aftësinë tuaj për të menduar. Nga rruga, disa shkencëtarë pohojnë se ushqimi i kripur gjithashtu ndikon në zhvillimin e inteligjencës tuaj.

Related Articles

Back to top button