Mjafton një sasi e vogël: Forcon imunitetin, mbron nga sëmundjet e zemrës, lehtëson dhimbjet
Një ushqim është pothuajse gjithmonë në listën e më të shëndetshmeve dhe tani studiuesit kanë zbuluar se mund të përmirësojë ndjeshëm imunitetin, qoftë edhe në sasi të vogla.
Përkatësisht, PubMed njoftoi se xhenxhefili ndihmon sistemin imunitar për të luftuar infeksionet. Ai vepron në një receptor të quajtur TRPV1, i cili gjendet në sipërfaqen e qelizave nervore dhe në qelizat e bardha të gjakut, të cilat janë kryesisht përgjegjëse për luftimin e baktereve pushtuese.
“Rezultatet tona treguan se marrja e xhenxhefilit mund të modifikojë përgjigjen imune,” tha Dr. Gaby Anderson.
Edhe një përqendrim i vogël i xhenxhefilit në gjak i vendos qelizat e bardha të gjakut në gatishmëri të lartë, duke i bërë ato më efektive në luftimin e baktereve.
Gjithashtu është gjetur më parë se lehtëson dhimbjet menstruale, migrenën dhe sëmundjet kardiovaskulare. Sigurisht, do të vini re edhe ndryshime pozitive nëse merrni ekstrakt të koncentruar xhenxhefili.
Është i shkëlqyeshëm për përthithjen e lëndëve ushqyese nga ushqimi dhe ndalimin e gulçimit dhe të vjellave, duke shëruar kështu problemet e stomakut. Lehtëson fryrjen dhe gazrat dhe ka një efekt pozitiv në rregullimin e oreksit.