Mjeku i tronditi të gjithë: “Kafja që pini me siguri ka buburreca”
Doktor Karan Rad, videot informuese të të cilit mbledhin miliona shikime, shpjegoi në një video se nëse pini kafe të bluar paraprakisht, ka më shumë gjasa të pini copa buburreci.
“Kafja e bluar paraprakisht, si ajo në shumicën e dyqaneve, përmban buburreca të bluara. Një përqindje e caktuar e kokrrave të kafesë infektohen me buburreca dhe insekte të tjera. Zakonisht ato nuk mund të përpunohen plotësisht, kështu që ato thjesht piqen dhe bluhen me kokrrat e kafesë. ”, shpjegoi ai.
Ai shtoi se shumica e organeve rregullatore lejojnë një përqindje të caktuar të pjesëve të insekteve në ushqimin tonë. Ai u përpoq të “shpëtonte ditën” duke shtuar se buburrecat përmbajnë shumë proteina.
Megjithatë, ai më pas rekomandoi që disa njerëz duhet ta shmangin atë
“Nëse jeni alergjik ndaj buburrecave, qëndroni larg kafesë së bluar paraprakisht”, tha ai në video.
Kokrra kafeje më të sigurta
E njëjta gjë vlen edhe për profesorin e biologjisë në Universitetin e Montanës, Douglas Emlen, i cili thotë se pas vitesh studimi mbi insektet dhe marrëdhëniet e tyre me njerëzit, një nga profesorët e tij të vjetër u bë shumë alergjik ndaj buburrecave. Ai nuk mund ta prekte insektin pa marrë një reagim dhe zbuloi se vuajti njësoj kur pinte kafe të bluar paraprakisht.
Kur e zbuloi arsyen, ai tha se kafeja e bluar ishte përpunuar nga grumbuj të mëdhenj kafeje, të cilat ishte pothuajse e pamundur të mbroheshin nga infektimi i kacabuve.
Standardet amerikane lejojnë që kokrrat e kafesë të përmbajnë deri në 10 për qind ‘papastërti dhe insekte’. Zbulimi i doktor Radit ishte i mjaftueshëm për të trembur shikuesit e tij, siç tha dikush: “Ai mund të kishte kaluar një jetë pa e marrë vesh”.