Mishi i paketuar në këtë mënyrë është më i sigurti për t’u ngrënë
Sigurohuni që të përdorni mish pule të freskët dhe të paketuar në mënyrë të sigurt, ku nuk ka mundësi të kontaminimit të jashtëm.
Mishi i pulës është një nga ushqimet e preferuara – është i lehtë për t’u kombinuar dhe përgatitur në mënyra të ndryshme, përmban më pak yndyrë dhe kalori se llojet e tjera të mishit. Është i shkëlqyeshëm për gatim, skuqje, por edhe pjekje në furrë… Megjithatë, para vetë trajtimit termik, është thelbësore që mishi i pulës të jetë i freskët.
Mishi i pulës është i pasur me vitamina B3 dhe B6, si dhe me selen, dhe është një bazë e shkëlqyer për një dietë të ekuilibruar. Ai përmban një nivel të lartë të proteinave të nevojshme për ndërtimin dhe restaurimin e indeve, por edhe për ruajtjen e masës muskulore.
Pula mund të përgatitet në më shumë mënyra sesa mund ta imagjinoni dhe mund të bëhet lehtësisht pjesë e dietës suaj të përditshme. Konsumatorët kërkojnë që në çdo kohë të kenë në dispozicion ushqimin sa më të freskët dhe përveç cilësisë së lartë, hulumtimet tregojnë se freskia është një nga faktorët më të rëndësishëm në marrjen e vendimit për blerje…
Unë nuk ha jashtë, blej ushqim për gatim dhe vuaj seriozisht që të kem gjithçka në dorë. Logjikisht atëherë, unë duhet të blej për disa ditë. Dhe dua që ajo të qëndrojë e freskët për ditë të tëra.
Ja se si funksionon për mua:
Nuk më shqetëson mishi i viçit, është i qëndrueshëm. Pula, nga ana tjetër, nuk është. Është një nga mishrat më të ndjeshëm, menjëherë pas peshkut – dhe të dyja mbahen gjithmonë në frigorifer. Kur blej pulë “sipas masës”, e di që duhet ta përdor deri nesër – sepse nëse marr qoftë edhe një aluzion të asaj ere “jo të freskët”, kam një problem serioz me të.
Gjithashtu, bëj një jetë dinamike. Ashtu, vjen një takim, ngec në qytet… Nuk është gjithmonë e sigurt që do të gatuaj vërtet deri nesër.
Është më e natyrshme që pula ime të jetë e freskët pak më gjatë se “vetëm deri nesër”. Nëse e gjeni veten në një situatë të ngjashme, zgjidhja më e sigurt është pula e paketuar në kushte të kontrolluara. Çfarë tjetër?
Ose në serbisht që të na kuptojë e gjithë bota – ambalazhim në një atmosferë të modifikuar. Një çështje serioze, sepse si fshesa me korrent, zgjat freskinë e ushqimit, pa numra E dhe aditivë të panevojshëm. Ajri ekzistues eliminohet në kushte të veçanta dhe më pas futet një përzierje gazesh krejtësisht të sigurta, të cilat pamundësojnë veprimin e mikroorganizmave.
Tingëllon si një argëtim fantastiko-shkencor – dhe është, sepse përdoren disa pajisje serioze. Ushqimi mbetet me erë, ngjyrë, shije dhe teksturë të këndshme deri në datën e skadencës. Asgjë nuk ndryshon prej ditësh. Dhe një numër më të gjatë ditësh se zakonisht.
Natyrisht që vetë procesi duhet të bëhet me ambalazh të posaçëm, kështu që si kontejneri ashtu edhe folia janë projektuar që të jenë një barrierë adekuate në raport me mjedisin e jashtëm.
A VESHI KASAPI DORAZA – KJO NUK ËSHTË MË TEMA
Pika tjetër e rëndësishme është se nuk ka asnjë rrezik kontaminimi. Nuk të intereson nëse kasapi ka veshur doreza, si ka transportuar dikush çfarë, nëse i ka rënë diçka nga dora apo jo. Ajo thjesht pushon së qeni temë.
Them “kasap” sepse tema e sotme është paketimi i mishit MAP – dhe pikërisht kështu paketohet pula Perutnina Ptuj Natur. Paketimi i atmosferës së modifikuar (MAP) është një mënyrë për të zgjatur jetëgjatësinë e produktit pa ndryshuar vetitë e mishit.
Përfitimi më i rëndësishëm që sjell paketimi MAP është jetëgjatësia më e gjatë e produktit. Dhe nuk konsiderohet pulë më cilësore vetëm për shkak të këtij ambalazhi, por më parë është marrë parasysh që pulat Perutnina Ptuj nuk ushqehen me ushqime me aditivë. Ata as nuk rriten në kafaze, por lëvizja e tyre në një hapësirë të mbyllur nuk është e kufizuar.
Produkti është i freskët dhe ruan të gjitha vetitë e tij cilësore gjatë gjithë afatit të përdorimit. Nga momenti i hapjes dhe përdorimit të paketimit nuk ka mundësi të kontaminimit të jashtëm.
Poultry Ptuj Topiko, pjesë e grupit ndërkombëtar PP, është prodhuesi më i madh i mishit të pulës dhe produkteve të mishit në tregun vendas. Nëpërmjet proceseve të rrepta të kontrollit të çdo hapi të prodhimit, kjo kompani siguron cilësinë më të lartë të mishit të pulës. Të gjitha proceset e prodhimit të Perutnina Ptuj Topiko fillojnë, zhvillohen dhe përfundojnë në Serbi.
NJË RECETË QË DO TË PËLQENI
Një nga pjatat më të njohura në botë është pula me kerri. Edhe pse ka disa mënyra për ta përgatitur, unë do t’ju jap atë që funksionon gjithmonë për mua dhe që e shijon e gjithë familja.
Tani mund t’i kthehemi recetës, por jo para shënimeve!
1. Makarona të shkurtra, fusilli ose pene ose diçka të ngjashme me to – përdoren me salca kremoze dhe të trasha. Pa spageti – dhe tagliatele delikate nuk mund të bëhet fjalë.
2. Mos e gatuani këtë gjellë me vaj të rafinuar. As me ullinj. Thjesht nuk funksionon, nuk përshtatet. Vetëm gjalpë – prano fjalën time për të.
Komponentët:
• 450 g fileto pule
• 400 g kërpudha
• 1 piper i kuq
• rreth 60 g gjalpë
• kripë
• 4 thelpinj hudhre
• 100 ml verë të bardhë
• 2 lugë çaji pluhur kerri
• 250 ml krem gatimi
• 1 e verdhë veze
• majdanoz
• djathë parmixhano (opsionale)
• makarona: fusilli ose pene
Përgatitja:
Pritini mishin e bardhë në kubikë sa një kafshatë. Pritini kampionët dhe hudhrat – dhe priteni specin në rripa të hollë, në mënyrë që të skuqet më shpejt. Së pari skuqni kërpudhat në 20 g gjalpë dhe shtoni pak kripë. Deri në fund të skuqjes, kur uji që e lanë të avullojë – shtoni paprikën. Transferoni perimet e gatshme në një tas, më pas shtoni edhe 20 gr gjalpë dhe skuqni pulën, gjithashtu të kripur pak. E trazojmë gjatë gjithë kohës që të mos marrë ngjyrë dhe të thahet. Transferoni edhe pulën e përfunduar në një enë tjetër.
Për salcën, në gjalpin e mbetur skuqni hudhrat dhe shtoni verën. Prisni që era e alkoolit të avullojë dhe derdhni pluhur kari. Pasi të jetë skuqur gjithashtu – shtoni kosin. Ndërsa kremi është ende i pa ngrohur, shtoni të verdhat e vezëve dhe përziejini shpejt. Kur salca të vlojë (temperaturë e moderuar), ktheni pulën dhe perimet dhe gatuajeni gjithçka së bashku për 5 minuta të tjera. Provoni salcën, e cila duhet të jetë e trashë dhe mesatarisht e kripur.
Gatuani makaronat sipas rregullit “1/100/10” – dmth. 1 litër ujë përmban 100 g makarona dhe 10 g kripë. Shërbejmë salcën dhe makaronat së bashku, zbukurojmë me majdanoz të freskët dhe sipas dëshirës i spërkasim me pak parmixhan.