Redukton inflamacionin dhe forcon imunitetin: Ky ushqim konsiderohet një antibiotik natyral, por nuk është i shëndetshëm për të gjithë
Qepët përmbajnë minerale dhe vitamina, hekur, acid folik, fibra dietike dhe lëndë ushqyese.
Falë përbërjes së tij unike, zvogëlon inflamacionin në trup dhe forcon imunitetin.
Mjekët e rekomandojnë për të ushqyer njerëzit me shumë sëmundje.
“Përveç që përmban vitamina dhe minerale, p.sh., vitaminë C, vitamina të grupit B, fibra, përmban flavonoidë, të cilët veprojnë si antioksidantë, zvogëlojnë proceset inflamatore në organizëm. Ato ndikojnë më shpesh në proceset kardiovaskulare, diabetin dhe sëmundjet onkologjike. , qepa ndikon pozitivisht edhe në imunitet”, tha dietologia Natalija Nefedova në një intervistë për “Sputnik”.
Ajo gjithashtu thekson se qepa ndihmon në reduktimin e marrjes së kripës në trup. Pavarësisht gjithçkaje, qepa nuk duhet të përdoret si ilaç që konsumohet vetëm kur një person është i sëmurë. Duhet të hahet rregullisht për të pasur një efekt parandalues në luftën kundër sëmundjeve, sipas dietologes.
“Problemi i vetëm është era e keqe, por jo nga goja, por nga lëkura, sepse aroma e qepës lëshohet përmes poreve”, ka shpjeguar Nefedova.
Megjithatë, disa njerëz nuk mund ta tresin qepën.
“Qëpët e reja duhet të konsumohen në mënyrë të kufizuar nëse keni stomak të ndjeshëm, nëse vuani nga gastriti ose keni acid kënaqeni trupin tuaj.”
Që qepa të mbetet e freskët dhe të mos humbasë vetitë e saj të dobishme, është e nevojshme ta ruani në frigorifer dhe të ndani kërcellet e qepëve nga njëra-tjetra.