VAJI NUK DUHET TË RUHET NË KËTË VEND
Edhe amvisat me përvojë ndonjëherë bëjnë gabime, për t’ua lehtësuar punën, por ja pse nuk është mirë.
Ne përdorim vaj çdo ditë për të përgatitur një shumëllojshmëri të gjerë ushqimesh. Shumë amvise e përdorin disa herë në ditë dhe pëlqejnë ta kenë gjithmonë pranë.
Megjithatë, edhe pse mund të duket si një ide e shkëlqyeshme për të mbajtur vajin pranë sobës, në fakt është një nga gjërat më të këqija që mund të bëni.
Pra, në asnjë rrethanë nuk duhet ta mbani vajin pranë një burimi nxehtësie për një arsye shumë të thjeshtë – mund të ndodhë oksidimi.
Edhe pse ruajtja e vajit pranë sobës mund të duket si zgjidhja më e mirë, në të vërtetë nuk duhet ta bëni këtë fare.
“Nxehtësia potencialisht mund të oksidojë vajin dhe oksidimi është tmerrësisht i dëmshëm, por nëse nuk e mbani vajin drejt e sipër sobës ose keni një banak vërtet të nxehtë, atëherë ne po flasim për një ndryshim prej disa gradësh.” Shënoi mjekja Kate Shannan, siç citohet nga “Mindbodygreen”
Ajo shpjegoi se mbajtja e vajit pranë sobës nuk do të shkurtojë ndjeshëm jetëgjatësinë e këtij ushqimi, por se nuk duhet ta bëjmë këtë.
Vendet më të ftohta dhe më të errëta për të ruajtur dhe ruajtur vajin janë një opsion shumë më i mirë sepse oksigjeni, drita dhe nxehtësia e shpërbëjnë vajin më shpejt.
Një qilar është një opsion shumë më i mirë kur bëhet fjalë për ruajtjen e këtij ushqimi.