PËR NJË DITË MË TË MIRË! Shtoni vetëm një lugë kafeje nga kjo në kafe çdo mëngjes dhe do të jeni plot energji gjatë gjithë ditës
Ju duhet edhe një filxhan kafe për të nisur ditën tuaj?
Kafeja është një pije pa të cilën shumë njerëz nuk mund ta imagjinojnë ta nisin ditën e tyre dhe me këto shtesa bëhet vërtet një bombë energjike për gjithë ditën.
Është një përzierje e vajit të kokosit, kakaos dhe alkoolit natyral të sheqerit (erythritol), të cilin ata e quajnë një zëvendësues të shëndetshëm për sheqerin klasik.
Një lugë çaji nga kjo përzierje i shtohet kafesë së nxehtë çdo mëngjes.
Ata që e kanë provuar këtë metodë të marrjes së energjisë thonë se me të vërtetë ndihmon.
Nga rruga, kakao është e pasur me hekur, bakër, magnez, mangan, kalium, fosfor, zink dhe selen. Përveç kësaj, kakao është një ushqim që është jashtëzakonisht i lartë në antioksidantë, më shumë se shumica e ushqimeve të tjera.
Roli i vajit të kokosit është të ngadalësojë tretjen e kafeinës dhe të zvogëlojë efektin e padëshiruar të kafesë. Ai përmban disa acide yndyrore të ngopura që shpërbëhen lehtësisht dhe konvertohen relativisht shpejt në energji. Kombinimi i vajit të kokosit dhe kafeinës redukton ngritjet dhe uljet dramatike të energjisë në trup dhe siguron energji më të qëndrueshme dhe më të qëndrueshme.
Gjithashtu, acidet yndyrore si ato në vajin e kokosit reduktojnë oreksin dhe ndjenjën e urisë, kështu që mund të kontribuojnë në humbjen e kilogramëve të tepërt.
Sipas një studimi, njerëzit që hanë ushqime me acide të tilla yndyrore për mëngjes, zakonisht e hanë drekën më vonë se ata që nuk e kanë një zakon të tillë.
Receta për përzierjen e kafesë:
Komponentët:
një filxhan (2,5 dcl) me vaj kokosi të zbutur
një filxhan (2.5 dcl) kakao
3 lugë çaji eritritol (zëvendësues i sheqerit)
Procedura:
Përziejini mirë të gjithë përbërësit, që masa të jetë e lëmuar, më pas vendoseni në një kavanoz dhe vendoseni në frigorifer që të bëhet e fortë.
Më pas mbajeni kavanozin në kabinet pranë kafesë dhe shtoni në filxhanin tuaj të mëngjesit pijen tuaj të preferuar – një lugë çaji secila.
Përziejini derisa të treten.