Ministria e Bujqësisë njoftoi për patatinat me substancë kancerogjene
Ministria e Bujqësisë së Serbisë njoftoi për patatinat me substancë kancerogjene nga Serbia.
Siç shkruhet në njoftim, pas marrjes së njoftimit të RASFF-së për rritjen e nivelit të akrilamidit në patatet e produkteve ushqimore me shije speci të prodhuar në Serbi, inspektimi bujqësor ka lëshuar urdhër për inspektim të jashtëzakonshëm të objektit për prodhimin e të kontestuarit. produkt.
“Kontrolli është në vazhdim dhe pas marrjes së rezultateve të analizave do të publikojmë informacione më të detajuara dhe masat që do të marrë inspektimi bujqësor”, shkruan ministria.
Kujtojmë se në kufirin kroat është gjetur një nivel i lartë i akrilamidit kancerogjen në patate të skuqura me shije speci të prodhuar në Serbi, bëhet e ditur në faqen e internetit të Komisionit Evropian.
Analiza e mostrës u krye në kufirin kroat. Patate të skuqura nuk hynë në tregun kroat dhe u shkatërruan.
Akrilamidi është një përbërës që gjendet edhe në ushqim, jo në ushqimin e freskët, por mund të formohet vetëm gjatë përpunimit të ushqimit në temperatura mbi 120 gradë Celsius dhe në lagështi të ulët. Kjo do të thotë skuqje, pjekje në vaj ose furrë standarde.