Misri në tre mënyra! Ja si të përgatisni ushqimin tuaj të preferuar të stinës
Nëse dëshironi, mund ta “mbushni” me krem djathi të përzier me qiqra ose kopër, ose thjesht mund ta kriposni…
Misri është ushqimi perfekt për fundin e verës dhe i riu me kalli. Qoftë i pjekur, i zier apo i përgatitur në mikrovalë, nuk e humbet shijen dhe ushqimin e tij. Misri përgatitet më së miri në të njëjtën ditë kur blihet ose korret, nëse keni kopshtin tuaj.
Gatuaj atë
Gatimi është mënyra klasike dhe më e lehtë për t’u përgatitur. Mund të përdorni një tigan të gjerë të cekët ose një tenxhere më të thellë nëse po gatuani më shumë kallinj. Fillimisht hiqni gjethet dhe pastroni nga mëndafshi, më pas derdhni ujë që t’i mbulojë. Kur uji fillon të vlojë, gatuajeni edhe dhjetë minuta të tjera, pastaj derdhni ujin. Hidhni misër me ujë të ftohtë dhe prisni dy minuta para se ta shërbeni.
Përgatitja në furrë me mikrovalë
Kjo metodë e përgatitjes është më praktike. Mbani gjethet dhe mëndafshin nga misri dhe vendosni dy kallinj në mikrovalë për tre deri në gjashtë minuta, në varësi të moshës së misrit. Lërini të ftohen aq sa duhet, më pas hiqni gjethet dhe mëndafshin. Qërimi bëhet më i lehtë pasi ta vendosni në mikrovalë, jo më vonë.
Piqem
Pjekja në skarë i jep misrit një aromë unike. Tërhiqni gjethet, por lërini në bazën e kallirit. Hiqni mëndafshin, më pas vendosni pistonët në ujë të kripur. Lërini të qëndrojnë ashtu për rreth 10 minuta. Hiqni pistonët nga uji dhe shkundni lëngun e tepërt. Piqeni në skarë për rreth 15 minuta në një temperaturë mesatare në skarë, duke e kthyer herë pas here. Lëreni misrin të ftohet aq sa duhet, më pas hiqni lëvozhgat.