Si ta bëni sallatën tuaj me lakër shije të një restoranti? Shumë amvise bëjnë të njëjtin gabim
Sallata me lakër është ideale në këtë periudhë të vitit dhe nuk kemi nevojë të përmendim se sa e shëndetshme është kjo perime.
Sallata me lakër gjithmonë e shijshme dhe e shëndetshme është e preferuara e shumë njerëzve në këtë periudhë të vitit dhe ne e përgatisim sipas shijes sonë, por shpesh pyesim veten pse nuk del tamam si në një restorant.
Sekreti qëndron në hapat e thjeshtë që aplikojnë shumë kuzhinierë dhe amvise me përvojë, madje është në një përbërës që shumë njerëzve nuk do t’u shkonte mendja.
Komponentët:
– lakër
– kripë
– sheqer
– Uthull molle
– vaj
– piper
Sa më e freskët të jetë koka e lakrës, aq më e shijshme do të jetë sallata. Hiqni gjethet e jashtme, të thara të lakrës, më pas lani kokën. E presim në katërsh dhe më pas e grijmë. Kriposim lakrën e sapo grirë dhe e përziejmë mirë dhe e bëjmë pure me duar. Lëreni për disa minuta të “pushojë”. Sallatës shtoni vaj dhe uthull dhe më pas përzieni. Nëse dëshironi, shtoni piper. Shtoni pak sheqer dhe përzieni.