Magazina
Një salcë që lufton migrenën
Disa ushqime mund ndihmojnë në qetësimin e dhimbjes së kokës. Të tilla janë:
-farat e linit (në sajë të vetive anti-inflamatore)
-peshku i pasur me omega 3 (salmoni dhe sardelet)
-kafja (nëse e ekzagjeroni mund të veprojë për të kundërtën)
-speci i kuq djegës (kapsikaina njihet për efekt qetësues kundër çdo dhembjeje)
-fara kungulli (në sajë të magnezit)
-spinaqi (në sajë të vitaminës B2, e cila ndihmon fuqishëm në luftën kundër migrenës)
Një recetë fare e thjeshtë, e cila mund të shkojë shumë mirë me pastat, mishin dhe sallatat dhe mënyra më e mirë për të rritur konsumin e këtyre ushqimeve është salca me spinaq, e cila pregatitet si më poshtë
1 lupë spinaq
3 lugë të vogla borzilok të freskët
2 lugë të vogla fara kungulli, fara lini
2 lugë e gjysmë vaj ulliri
3 lugë të vogla majdanoz
1 lugë të madhe lëng limoni
kripë, piper, pak spec djegës të kuq
Bluajini të gjitha bashkë dhe është gati. Nëse doni mund ta ndani në kubike dhe ta ngrini.