Magazina

Një salcë që lufton migrenën

Disa ushqime mund ndihmojnë në qetësimin e dhimbjes së kokës. Të tilla janë:

-farat e linit (në sajë të vetive anti-inflamatore)
-peshku i pasur me omega 3 (salmoni dhe sardelet)

-kafja (nëse e ekzagjeroni mund të veprojë për të kundërtën)
-speci i kuq djegës (kapsikaina njihet për efekt qetësues kundër çdo dhembjeje)
-fara kungulli (në sajë të magnezit)
-spinaqi (në sajë të vitaminës B2, e cila ndihmon fuqishëm në luftën kundër migrenës)

Një recetë fare e thjeshtë, e cila mund të shkojë shumë mirë me pastat, mishin dhe sallatat dhe mënyra më e mirë për të rritur konsumin e këtyre ushqimeve është salca me spinaq, e cila pregatitet si më poshtë

1 lupë spinaq
3 lugë të vogla borzilok të freskët
2 lugë të vogla fara kungulli, fara lini
2 lugë e gjysmë vaj ulliri
3 lugë të vogla majdanoz
1 lugë të madhe lëng limoni
kripë, piper, pak spec djegës të kuq

Bluajini të gjitha bashkë dhe është gati. Nëse doni mund ta ndani në kubike dhe ta ngrini.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button