Magazina
Kadaif me krem për bajram (Receta)
Perberesit:
• 500 gr kadaif
• 100 gr gjalpe
Per sherbetin:
• 700 gr sheqer
• 700 ml uje
Per kremin:
• 4 veze
• 100 gr sheqer
• 750 ml qumesht
• 40 gr nisheste(4 luge)
• 30 gr miell
• 200 gr gjalpe(margarine)
• 1 qese sheqer vanile
• 200 gr kokos
Nese kadaifi piqet ne kushte te shtepise atehere ai futet ne furred he pasi tem err pak ngjyre ari atehre i qitet 100 gr gjalpe dhe kthehet prap ne furre derisa te piqet dhe lihet te ftohet ,por mund te perdoret edhe kadaifi i gatshem .Pasi te jete ftohur i qitet sherbet i dhe lihet pak te qendroi sat a mpije sherbetin.
Per kremin:
Ndahet te bardhat nga te kuqet e vezeve.Te bardhet tunden me 50 gr sheqer kurse te kuqet me 50 gr sheqer.Ne kremin me te kuqet e vezeve shtohet 200 ml qumesht ,pastaj duke e perzier ngadale shtohet mielli,nishestja, sheqer vanilja,kurse pjesen tjeter te qumshtit e vlon dhe kur te vlon ia qet kete kremin e rrahur dhe e zien ngadale.Pasi te jet trashur largohet nga zjarri dhe e perzien me kremin e te bardhave te vezeve dhe margarine e zbutur duke e perzier vazhdimisht dhe i shtohet kokosi(sispas deshires i shtohen arra te bluara ).Ne fund kadaifi qe e ka thithe sherbetin e renditim ne nje tave qelqi ose ne ndonje ene tjeter duke renditur nje rend kadaif me sherbet dhe nje rend krem dhe ne fund le te jet kadaifi.