Magazina

Kadaif me krem për bajram (Receta)

Perberesit:
• 500 gr kadaif
• 100 gr gjalpe
Per sherbetin:
• 700 gr sheqer
• 700 ml uje
Per kremin:
• 4 veze
• 100 gr sheqer
• 750 ml qumesht
• 40 gr nisheste(4 luge)
• 30 gr miell
• 200 gr gjalpe(margarine)
• 1 qese sheqer vanile
• 200 gr kokos
Nese kadaifi piqet ne kushte te shtepise atehere ai futet ne furred he pasi tem err pak ngjyre ari atehre i qitet 100 gr gjalpe dhe kthehet prap ne furre derisa te piqet dhe lihet te ftohet ,por mund te perdoret edhe kadaifi i gatshem .Pasi te jete ftohur i qitet sherbet i dhe lihet pak te qendroi sat a mpije sherbetin.
Per kremin:
Ndahet te bardhat nga te kuqet e vezeve.Te bardhet tunden me 50 gr sheqer kurse te kuqet me 50 gr sheqer.Ne kremin me te kuqet e vezeve shtohet 200 ml qumesht ,pastaj duke e perzier ngadale shtohet mielli,nishestja, sheqer vanilja,kurse pjesen tjeter te qumshtit e vlon dhe kur te vlon ia qet kete kremin e rrahur dhe e zien ngadale.Pasi te jet trashur largohet nga zjarri dhe e perzien me kremin e te bardhave te vezeve dhe margarine e zbutur duke e perzier vazhdimisht dhe i shtohet kokosi(sispas deshires i shtohen arra te bluara ).Ne fund kadaifi qe e ka thithe sherbetin e renditim ne nje tave qelqi ose ne ndonje ene tjeter duke renditur nje rend kadaif me sherbet dhe nje rend krem dhe ne fund le te jet kadaifi.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button