Magazina

Tortë për ditlindje

Perberesit:
250 gr margarine
4 luge kakao
3 portokalle
200 gr sheqer
3 veze
200 gr miell
1 luge e vogel pluhur paste
200 ml ajke e embel
Perbersit per mbushjen:

100 gr margarine

100 gr qokollate per zierje
100 gr sheqer plhur
Pergaditja: Tunden se pari sheqeri me margarine  derisa te behet nje mase homogjene.Kakaon e tretim me pak uje .Dy portokalle i grijme ne rende levoren.Pastaj ne masen me sheqer e margarine qesim kakaon e tretur,vezet,miellin e perzier em plhur paste,dhe gjithnje duke i perzier .Kete mase e ndajme ne dy pjese dhe e pjekim ne dy kallepe te lyera me yndyre dhe te permillura ne menyre qe te na dalin dy peta  te pandispanjes.

Mbushja pergaditet  duke shkrire qokollaten  me margarine dhe sheqer pluhur.se pari tundet margarina  me sheqer pluhur  dhe pastaj shtohet qokollata dhe perzihen mire mbi avull dhe i shtohet  portokalli tjeter i grire ne rende levorja ,kurse pjesa e mbrendshme e portokaleve grihet ne cop ate vogla.
Pastaj  tundet ajke e embel derisa te trashet.
Mbi peten e pare te pndispanjes qitet nje rend krem ajke dhe mbi te renditen copat e portokalleve,dhe pastaj prap pjesa tjeter e pandispanjes dhe shtypet mire qe te rrafshohen dhe te ngjiten mire ,Mbi kete pjese qitet glazura e qokollates se shkrire  dhe ne fund i shkruan urimin dhe vendos qirinjet.
URIME SECILIT QE E FESTON DITELINDJEN.

google_ad_client = “ca-pub-3995474441061688”;
google_ad_slot = “5970863453”;
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button