Magazina
Tortë për ditlindje
Perberesit:
250 gr margarine
4 luge kakao
3 portokalle
200 gr sheqer
3 veze
200 gr miell
1 luge e vogel pluhur paste
200 ml ajke e embel
Perbersit per mbushjen:
100 gr margarine
100 gr qokollate per zierje
100 gr sheqer plhur
Pergaditja: Tunden se pari sheqeri me margarine derisa te behet nje mase homogjene.Kakaon e tretim me pak uje .Dy portokalle i grijme ne rende levoren.Pastaj ne masen me sheqer e margarine qesim kakaon e tretur,vezet,miellin e perzier em plhur paste,dhe gjithnje duke i perzier .Kete mase e ndajme ne dy pjese dhe e pjekim ne dy kallepe te lyera me yndyre dhe te permillura ne menyre qe te na dalin dy peta te pandispanjes.
Mbushja pergaditet duke shkrire qokollaten me margarine dhe sheqer pluhur.se pari tundet margarina me sheqer pluhur dhe pastaj shtohet qokollata dhe perzihen mire mbi avull dhe i shtohet portokalli tjeter i grire ne rende levorja ,kurse pjesa e mbrendshme e portokaleve grihet ne cop ate vogla.
Pastaj tundet ajke e embel derisa te trashet.
Mbi peten e pare te pndispanjes qitet nje rend krem ajke dhe mbi te renditen copat e portokalleve,dhe pastaj prap pjesa tjeter e pandispanjes dhe shtypet mire qe te rrafshohen dhe te ngjiten mire ,Mbi kete pjese qitet glazura e qokollates se shkrire dhe ne fund i shkruan urimin dhe vendos qirinjet.
URIME SECILIT QE E FESTON DITELINDJEN.
google_ad_client = “ca-pub-3995474441061688”;
google_ad_slot = “5970863453”;
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;