Shëndetësi

Si ndikojnë në shëndet farat e shalqinit

Shalqiri është një ushqim i preferuar, veçanërisht në verë, kur temperaturat janë të larta dhe ju duhet një freskim. Sidoqoftë, nëse e keni zakon ta blini shpesh, duhet të keni parasysh se farat që shumë prej jush i heqin dhe i hedhin janë gjithashtu shumë të shëndetshme.

Në mënyrë që të përdoren të gjitha vetitë shëruese, farat duhet të bluhen ose pjeken.

Ka disa përfitime nga konsumimi i shalqirit.

Farat e shalqinit përmbajnë fibra dietike të nevojshme për funksionimin normal të aparatit tretës, ndihmojnë në rast të parazitëve të zorrëve, si dhe në trajtimin e pacientëve me verdhëz, sëmundje uji dhe pezmatim në trup.

Farat e shalqinit përmbajnë substancën citrulinë, e cila vepron si një antioksidant, përshpejton zgjerimin e enëve të gjakut dhe ka një efekt të dobishëm në rastin e aterosklerozës, hipertensionit, angina pectoris dhe mosfunksionimit erektil tek burrat.

Ato gjithashtu forcojnë zemrën, por edhe të gjithë muskujt në trup. Përdorimi i këtyre farave, qoftë në formën e çajit apo pjekjes, rekomandohet për forcimin e kujtesës dhe përqendrimit, por edhe për shkëlqimin, shtrëngimin dhe bukurinë e lëkurës, dhe ato janë një mjet i shkëlqyeshëm, si dhe vetë shalqiri për forcimin e epshit dhe potencë te burrat.

Çaji i farës së shalqinit është një nga ilaçet më të mira për pastrimin e veshkave dhe fshikëzës. Ai largon gurët dhe rërën nga veshkat, pastron fshikëzën dhe traktin urinar dhe gjithashtu rekomandohet për diabetikët si një mjet efektiv për trajtimin e diabetit të tipit 2.

Related Articles

Back to top button