Lëngu që trajton aciditetin e lartë në stomak
Rritja e prodhimit të aciditetit në stomak mund të shkaktojë simptoma të ndryshme, si refluks, ndjesi djegieje, fryrje, gromësima, dispepsi, përzierje dhe shije thartire në gojë.
Arsyet e hierprodhimit të aciditetit në stomak janë të ndryshme, nga mënyra e të ushqyerit, konsumi i alkoolit e deri te trashëgimia.
Nëse situata zgjat për një kohë të gjatë e patrajtuar, pasojat mund të jenë dramatike, pasi qelizat e stomakut fillojnë të humbin aftësinë mbrojtëse ndaj aciditetit. Modifikimi i ushqimit është një ndër hapat kryesore në kontrollin e aciditetit të stomakut. Lëngu i mëposhtëm mund të neutralizojnë lëngjet e stomakut.
400gr lakër e bardhë
1 mollë e ëmbël
1 kokërr finok
2 feta të holla xhenxhefil të freskët
Përgatitja
Shtrydhini perimet të gjitha bashkë dhe konsumojeni lëngun 2 herë në ditë; në mëngjes dhe para gjumit.