Mjalti Akacies dhe dobitë e tij
Mjalti Akacies
Mjalti i akacies është i pasur me vitaminë C, relakson të gjithë trupin, ka shije të këndshme, më pak polen në të, është i mirë për relaksimin e trupit dhe sistemit nervor, i jep forcë trupit të njeriut pas punës së rëndë fizike.
Pse atletët e përdorin atë?
Rigjeneron mëlçinë, sëmundjet e zorrëve, ka funksionin më të rëndësishëm për infeksionet respiratore. Mjalti i akacies është balsam për mushkëritë. I bën mirë bronkeve.Ka efekt antibakterial. I bën mirë plagëve dhe plagëve, sepse ka veti antiinflamatore Është një antiseptik i mirë.
Është shumë i mirë për gjumë të mirë. Këtë mjaltë të diskutueshëm mund ta hanë edhe diabetikët. Natyrisht jo në sasi të madhe.
Akacia përmban vitaminat e mëposhtme: C, A, B1, B2, B6.
Nga mineralet që përmban: KALIUM, KALCIUM, HEKU, FOSFOR DHE MAGNEZIUM DHE SODIUM.
Përmban gjithashtu ENZIMA, AMINO ACIDE, GLUKOZË DHE FRUKTOZË.
Për shkak të sasive të mëdha të B6, kaliumit dhe magnezit, mjalti i akacies rekomandohet për pacientët me zemër.
Mjalti i akacies kristalizohet ngadalë Mjalti i pastër i akacies nuk kristalizohet një vit më parë.
Personat në gjendje të mirë fizike mund ta përdorin çdo ditë nga 60 deri në 80 g në disa doza. Fëmijët nga 20 deri në 50 g në disa doza.
Mjalti nuk gëlltitet, por merret në mënyrë që të shkrihet në gojë dhe gradualisht të rrëshqasë në fyt.