Nëse i takoni kësaj grupe të gjakut bëni kujdes!
A është ky grupi juaj i gjakut?
Grupi i gjakut ka shumë ndikim në karakterin e bartësit, si dhe në disa ndjesi fizike, si ndjeshmëria ndaj dhimbjes. Sipas hulumtimeve, ka më së shumti persona me grup gjaku A pozitiv dhe ata përbëjnë 35 për qind të popullsisë, ndërsa grupi më i rrallë është AB negativ, që përbën 1 për qind të popullsisë, i ndjekur nga AB pozitiv me vetëm 4 për qind.
Karakteristikat e përgjithshme të njerëzve me grupin A të gjakut:
Të kujdesshëm
Ata i kuptojnë lehtësisht ndjenjat e njerëzve të tjerë
E sjellshme
Mikpritës
Ata shmangin debatet
Ata i bëjnë gjërat me kujdes dhe në mënyrë të qëndrueshme dhe nuk bëjnë hapin tjetër nëse nuk janë të kënaqur me atë aktual.
I vendosur në situata të papritura
Përgjegjës
Punëtorët e zellshëm
Drejtues të sigurt
Pajtueshmëria me grupet e tjera të gjakut
Partneri që ka të njëjtin grup gjaku A – Kanë shumë pika të përbashkëta, megjithatë të dy janë shumë të tensionuar, ndaj mund të acarojnë njëri-tjetrin.
Partneri i grupit të gjakut B – Partneri i grupit të gjakut A e ka zili personalitetin e lumtur të partneres së grupit B të gjakut, por kujdeset edhe për mirëqenien e saj.
Një partner i grupit të gjakut AB – Është një partner i besueshëm dhe dikush që gjithmonë mund t’i drejtohet për këshilla dhe ndihmë. Mund të kem një marrëdhënie të qëndrueshme dashurie.
Partneri i grupit të gjakut 0 – Do të mbrojë partnerin e grupit të gjakut A. Megjithatë, nëse partneri me grup gjaku A flet vazhdimisht për çdo gjë të vogël, marrëdhënia do të tensionohet.
Njerëzit që i përkasin grupit të gjakut A kanë organe të ndjeshme tretëse dhe mungesë acidi në stomak. Ndryshe nga grupi zero, i cili përdor dhe konsumon mishin si lëndë djegëse, grupi A e ruan mishin si yndyrë. Ata kanë gjak më të yndyrshëm dhe për këtë arsye më ngjitës.
Dhe produktet e qumështit nuk i përshtaten grupit të gjakut, sepse shkaktojnë reaksion insulinë, që është një faktor që ngadalëson metabolizmin. Ata kanë nevojë për shumë pak yndyrë për të funksionuar mirë, kështu që një lugë gjelle vaj ulliri në ditë në një sallatë ose perime të ziera në avull do të ndihmojë tretjen e tyre.
Është një mision pothuajse i pamundur për të bindur njerezit që të eliminojnë mishin dhe produktet e qumështit nga menyja e tyre, por rekomandohet që ato të reduktohen në minimum ose të paktën të reduktohet sasia e konsumit të ushqimit me origjinë shtazore. Duhet vetëm pak kohë dhe përshtatja me një regjim të ri, por ndjenja e përmirësimit të shëndetit tuaj do t’ia vlejë kohën.
Për të gjithë ata që nuk janë vegjetarianë, por dëshirojnë të ndryshojnë dietën e tyre sipas nevojave të grupit të gjakut:
Filloni duke zëvendësuar mishin me peshk disa herë në javë; kur hani mish, zgjidhni më të dobëtin.
Zgjidhni mishin e shpendëve në vend të mishit të kuq. Përgatisni mishin të zier ose të pjekur.
Shmangni produktet e mishit të tilla si proshutë, hot dogët ose ftohjet.
Ushqimi i detit duhet të jetë i pjekur në skarë ose i pjekur në skarë për të arritur vlerën e plotë ushqyese.