Lajme

Të gjithë ne gabojmë kur e bëjmë kafen turke

Nënat dhe gjyshet tona shpesh u thonë trashëgimtareve të tyre se kur të mësojnë të gatuajnë kafe turke – mund të martohen. Edhe pse nuk është një shkencë e madhe, apo një aftësi serioze e kuzhinës, nuk është e mundur që të gjithë të bëjnë kafe të mirë.

Dikush gatuan “gromovaca”, dikush “sikterusha”, por shumë dinë të marrin me mend masën e duhur. Pak krem ​​sipër, për ta bërë të fortë dhe mjaftueshëm të shijshëm, është formula ideale, por duket se të gjithë kolektivisht gabojmë në përgatitjen e tij dhe në videon që ju sjellim mund ta shihni trukun për kafen perfekte të bërë në shtëpi.

Lëreni kafenë tuaj të “valojë” disa herë, më pas na tregoni se si shijon dhe nëse ka ndryshim në erë dhe shije në krahasim me mënyrën tradicionale të përgatitjes.

Related Articles

Back to top button