Lajme

Të gjithë kanë bërë këtë gabim ndërsa pregatisnin çajin

Shefi profesional Martin Isark zbuloi gabimet që njerëzit bëjnë kur pregatisin çajin. Megjithëse, kur bëhet fjalë për një pije të nxehtë, sasia e qumështit dhe sheqerit ndryshon nga personi në person, ndërsa të gjithë kemi të njëjtën metodë kur përgatisim çaj.

Ne mendojmë se mjafton të presim që uji të vlojë dhe më pas të hedhim çajin në filxhan. Sipas këtij konsumatori të ushqimit, të gjithë bëjmë gabimisht të njëjtën gjë, madje edhe njohësit më të mirë të çajit. Ekspertët besojnë se nuk duhet të përdorni kurrë ujë të vluar për të bërë çaj tradicional, sepse ai do të humbasë shijen e tij, me fjalët e tij, “asgjë nuk do të jetë më mirë se uji i lakrës”.

Ai shprehet se është e nevojshme të ftohet uji në 80 gradë. Ekspertët shpjeguan se uji i vluar ishte vetëm një mit për të bërë çaj. Uji shumë i nxehtë do të shkatërrojë aromat dhe hijet e dëshiruara të çajit, pohon Isark.

Related Articles

Back to top button