Zbulohet sekreti i patateve të skuqura të McDonald’s
Tiktoker i njohur tërhoqi vëmendjen e të gjithë fansave të këtij produkti dhe ai veçoi disa, sipas tij, informacione shumë të rëndësishme.
TikToker popullor Jordan Howlett, i cili pretendon se i njeh ‘sekretet’ më të lëngshme të McDonald’s, bëri një pohim tronditës.
Domethënë, siç pretendon ai, “patate të skuqura me famë botërore” të McDonald-it nuk janë aspak vegjetariane.
Duke treguar ‘shijen natyrale të viçit’ të listuar si një përbërës në menunë online të kompanisë në SHBA, TikToker tha se ai e di ‘pse patatet e patates së Mac kanë shije të ndryshme nga të gjithë të tjerët’.
“Kjo për shkak se McDonald’s gatuan patatet e tyre me aromë viçi të përzier me vajin e tyre vegjetal,” shpjegon krijuesi i përmbajtjes me bazë në San Diego në një video të TikTok që ka pasur 9.6 milionë shikime.
“Kjo është arsyeja pse patatet e skuqura janë kaq të mira, por ndoshta është një lajm i keq për vegjetarianët”, tha ai.
“E kuptova se ky është informacion që njerëzit me çrregullime të të ngrënit duhet ta dinë”.
“Pavarësisht nëse përmbajnë mish apo jo, kjo nuk e ndryshon qëndrimin tim për patatet e skuqura të McDonald’s. Unë ende i shijoj ato”, theksoi Howlett, i njohur edhe me pseudonimin e tij Jordan the Stallion, dhe gjithashtu deklaroi se McDonald’s po më kërcënon për shkak të zbulimit të këtë sekret
Rrjeti i njohur i ushqimeve të shpejta ka reaguar në faqet e tyre të internetit, ku kanë shpjeguar se furnitorët e tyre skuqin pjesërisht patatet e prera dhe përdorin një përzierje vaji që përmban aromën e viçit.
“Gjithashtu, Shija natyrale e viçit përmban grurë të hidrolizuar dhe qumësht të hidrolizuar si përbërës fillestarë”, thotë kompania në faqen e saj të internetit.
Sidoqoftë, portali Eater raportoi në vitin 2015 se aroma natyrale e viçit nuk është domosdoshmërisht nga viçi.
“Shumë kohë më parë, industria ushqimore shikoi çmimin e viçit dhe tha: Ky është shumë i shtrenjtë,” shkroi Eater tetë vjet më parë.
Pastaj eksperti shpjegoi se ‘aroma natyrale e viçit prodhohet nga aminoacide, disa sheqerna të zakonshme, acid citrik dhe disa aditivë lagështie. Kur nxehet, ne kemi një shije të mishit që në fakt mund të jetë vegjetarian.