Ndaloni menjëherë të shtoni qumësht në kafe: Ja çfarë i bën ai shëndetit tuaj
Nutricionistja tregon se shtimi i qumështit në kafe ngadalëson metabolizmin dhe tretjen.
Nuk ka dyshim se kafeja është një nga pijet e preferuara të njerëzve në mbarë botën.
Megjithatë, nëse ju vetë e shijoni çdo ditë, dhe veçanërisht nëse i shtoni qumësht, ka diçka që duhet të dini.
Nutricionistja tregon se kafes nuk është mirë t’i shtohet qumësht dhe ja pse:
“Nuk e rekomandoj fare këtë kombinim sepse qumështi përmban proteinën kazeinë (80 për qind e përbërjes totale proteinike të qumështit), e cila tretet relativisht shpejt. Megjithatë, në kombinim me laktozën, sheqerin e qumështit dhe një përqindje të lartë yndyre në qumësht. , koha e tretjes zgjatet ndjeshëm”, thotë Jovana dhe vazhdon:
“Në këtë mënyrë, ju ngadalësoni metabolizmin dhe tretjen e ushqimit që merrni para ose pas pirjes së kafesë me qumësht. Ekziston gjithashtu një ndërveprim midis përbërjeve fenolike në proteinat e kafesë dhe qumështit, të cilat ndikojnë negativisht në disponueshmërinë e bioaktive. substancat në kafe”, thotë dietologia dhe shton një gjë të rëndësishme:
“Qumështrat e bimëve nuk janë zëvendësues adekuat, sepse përmbajnë shumë sheqer dhe mungojnë acidet yndyrore esenciale.