Ekspertët zbulojnë: Ju mund të keni ngrënë çokollatë në mënyrë të gabuar gjatë gjithë jetës tuaj
Rreth 78 për qind e të anketuarve hanë çokollatë gabimisht, sipas hulumtimit të fundit.
Çokollata është një nga ëmbëlsirat e preferuara të të gjithëve, megjithatë, ndoshta nuk e keni ditur që e keni ngrënë gabim gjatë gjithë jetës suaj.
Gjegjësisht, shkencëtarët e ushqimit zbuluan se shumica dërrmuese e të anketuarve fillimisht e vendosin çokollatën në frigorifer para se ta konsumojnë, gjë që është e gabuar. Ajo ruhet më së miri në një temperaturë rreth 18 gradë, që do të thotë se mund ta mbani në kuzhinë.
Një gabim tjetër i madh që bëjnë njerëzit është përtypja. Mund të tingëllojë budallallëk, por duhet ta lini çokollatën të shkrihet në gojën tuaj, sepse kjo lejon që gjalpi i kakaos të mbulojë gojën tuaj dhe të përhapë të gjitha shijet. Gjithashtu, mund t’ju habisë fakti që duhet të konsumoni çokollatë në mëngjes, më saktësisht në orën 9 dhe 11. Kjo për shkak se shijet kërkojnë një shije të freskët për t’u shijuar siç duhet, dhe gjithashtu ju jep një gotë kafeinë për të filluar ditën tuaj.
“Çokollata është një delikatesë e thellë dhe komplekse me shumë shtresa për t’u eksploruar. Ngrënia e çokollatës më herët gjatë ditës me një shije të freskët është gjithashtu një zbulim që mund të befasojë shumë, por e bën çokollatën një zgjedhje të mirë për ushqime të lehta për të na ndihmuar të vazhdojmë të punojmë me forcë të plotë përpara. drekë.- tha shkencëtarja e ushqimit, Natalie Alibrandi.
Ekspertët kanë zbuluar edhe disa gjëra të tjera që mund të mos i keni ditur për të ngrënë çokollatë. Gjegjësisht, ata pretendojnë se duhet të hahet në sasi të vogla për të shmangur stimulimin e tepërt të sythave të shijes. Gjithashtu ju këshillojnë të provoni të kombinoni çokollatën me diçka tjetër. Mund të provoni qumësht ose çokollatë të bardhë me ushqim të hidhur, ose çokollatë të hidhur me ushqim më të kripur.