Arrat- Parandalimi më i mirë i plakjes së përshpejtuar dhe një burim i VITAMINËS E
Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur bëhet fjalë për shëndetin dhe plakjen e grave.
Arrat janë jashtëzakonisht të shëndetshme sepse ato janë të pasura me acide yndyrore thelbësore, vitamina, veçanërisht vitaminë E dhe elementë të tjerë ushqyes të rëndësishëm.
Lexo më shumë:
Një studim i kryer mbi më shumë se 34,000 gra në fund të viteve ’50 dhe në fillim të viteve ’60 zbuloi se ekziston një lidhje e ngushtë midis arrave dhe ngadalësimit të plakjes. Të gjithë të anketuarit iu përgjigjën pyetjeve rreth dietës, shëndetit fizik dhe kujtesës. Rreth 16 përqind e tyre nuk kishin ndonjë problem shëndetësor dhe doli se ata hanin mesatarisht dy porcione arra në ditë, që është më se e mjaftueshme për të ruajtur shëndetin dhe vitalitetin e trurit.
Ushqimi cilësor përbëhet nga fruta dhe perime sezonale dhe lokale, mishi dhe vezët më të mira organike, shtëpiake, arra dhe drithëra …
Meqenëse jeta njerëzore është zgjatur, është e rëndësishme të ruhet vitaliteti për aq kohë sa të jetë e mundur, domethënë të plakemi shëndetshëm, dhe çështja kryesore e plakjes së shëndetshme është ushqyerja.
Një dietë cilësore përbëhet nga fruta dhe perime sezonale dhe lokale, mundësisht organike, mish shtëpiak dhe vezë, arra dhe drithëra.
Është e rëndësishme të jesh i larmishëm dhe të ushqehesh me moderim. Rekomandohet të hani arra çdo ditë, gjë që jo vetëm që do të zvogëlojë ndjenjën e urisë, por gjithashtu do të ruajë shëndetin e trurit, zemrës dhe enëve të gjakut. Përveç ushqimit, rekreacioni ditor është gjithashtu i rëndësishëm.