Kur është e rrezikshme të hani banane?
Personat me gastrit këshillohen të hanë banane në mënyrë që të zvogëlohet aciditeti i stomakut dhe rreziku i urthit, por më mirë të shmanget ai frut në rast të sëmundjeve të zorrëve në fazën akute, tha mjekja ruse Tatjana Razumovska.
Sipas nutricionistëve, bananet jeshile të papjekura kanë një përmbajtje të lartë natriumi dhe për këtë arsye mund të veprojnë si diuretik.
“Bananet e pjekura kanë efekt laksativ, kështu që ky frut ka shumë të ngjarë të jetë i dëmshëm në çrregullimet e zorrëve ose sëmundjet gastrointestinale në fazën akute. Ato mund të shkaktojnë fryrje”, shpjegoi Razumovska.
Ajo shtoi se një banane jep energji për një orë stërvitje forcash ose punë të vështirë fizike.
Siç thotë ai, nëse frutat thahen, përmbajtja kalorike në banane do të pesëfishohet.