Lajme

Mistri rregullon tretjen dhe bën mirë për trurin

Hulumtimet e fundit kanë treguar se misri ndihmon në rritjen e baktereve të mira në zorrën e trashë dhe ndihmon me shqetësimet e stomakut.

Kur zgjedhim ushqime të pasura me antioksidantë, të cilat besohet se mbrojnë kundër kancerit dhe sëmundjeve të tjera, zakonisht mendojmë për frutat dhe perimet ekzotike. Por është vërtetuar se drithërat, veçanërisht misri, janë të pasura edhe me antioksidantë.

Nuk përmban gluten, gjë që e bën atë një alternativë të mirë ndaj grurit për ata që duhet ta shmangin atë. Këtu janë disa arsye të tjera pse duhet ta përfshini atë në dietën tuaj.

Është i pasur me fibra
Përbërësit me misër të zier apo të pjekur janë shenja e parë e vjeshtës. Duke pasur parasysh shijen e tij të butë dhe të ëmbël, nuk është çudi që është një ushqim i preferuar, por edhe për vlerat e tij ushqyese.

Gjegjësisht, misri është një tjetër ushqim i pasur me fibra që ul nivelet e ngritura të kolesterolit dhe rregullon tretjen, si dhe përmban një përqindje të lartë të acidit folik, vitaminës B1, e cila është e rëndësishme për funksionimin e duhur të trurit dhe karbohidrateve që na furnizojnë me të nevojshme lëndë ushqyese.

Ka pak kalori
Misri nuk ka shumë kalori, një kalli ka rreth 100, ndaj mund ta konsumojnë shpirtrat e qetë dhe ata që kujdesen për linjën. Studime të shumta kanë treguar se misri është një mbrojtës i rëndësishëm i zemrës për shkak të bollëkut të vitaminës B5, acidit folik, beta karotenit, vitaminës C, fosforit, kaliumit dhe magnezit, si dhe antioksidantëve luteinë dhe zeakantinë.

Gjithashtu duhet theksuar se hulumtimet e fundit kanë treguar se misri ndihmon në zhvillimin e baktereve të mira në zorrën e trashë dhe se ndihmon në problemet e stomakut sepse lehtëson simptomat e gastritit dhe ulçerës së stomakut.

Related Articles

Back to top button