Lëngu që përmirëson shikimin, largon yndyrën dhe pastron zorrën e trashë
Ndërsa plakemi, shumë funksione trupore ngadalësohen, gjë që çon më tej në probleme të tilla si humbja e shikimit, akumulimi i yndyrës në trup dhe pengimi i zorrës së trashë. Për të shmangur ose të paktën ngadalësuar të gjitha këto gjendje, ekspertët rekomandojnë një ilaç natyral që do t’ju ringjallë.
Është një panxhar.
Panxhari është një perime e kuqërremtë që nuk është shumë e njohur për shkak të shijes së saj të pazakontë. Nga ana tjetër, është i pasur me lëndë ushqyese thelbësore dhe ofron veti të shumta medicinale. Mund të eliminojë yndyrën nga mëlçia dhe mund të parandalojë humbjen ose rikuperimin e shikimit. Dhe është edhe problemi me zorrën e trashë, i cili mund të zgjidhet lehtësisht me ndihmën e këtij ushqimi, sipas ekspertëve të Universitetit të Arizonës.
Njerëzit më së shumti e përdorin për të kuruar aneminë dhe për të forcuar sistemin kardiovaskular sepse është i pasur me hekur dhe përmirëson qarkullimin.
Gjegjësisht, panxhari përmban dy përbërës të rrallë të quajtur betainë dhe triptofan, të cilët reduktojnë stresin dhe qetësojnë nervat, si dhe posedojnë veti anti-inflamatore dhe antioksidante që e bëjnë atë një armë ideale kundër kancerit.
Kjo perime konsumohet kryesisht e papërpunuar në formë sallate.
Ja se si mund të përgatisni një sallatë panxhari super të shëndetshëm që do të përmirësojë shëndetin tuaj të përgjithshëm:
Komponentët:
– 2-3 panxhar
– 2 qepë
– vaj ulliri
– uthull
– majë kripë
Përgatitja:
Qëroni panxharin dhe ziejini derisa të zbuten, më pas i prisni në copa dhe i vendosni në një enë.
Ju lutemi vini re se panxhari nuk duhet të jetë plotësisht i qëruar dhe i butë. Mund të gatuhet vetëm për dhjetë minuta.
Sigurisht, panxhari më pas është i fortë, por mund ta grini imët edhe në rende.
Përsëriteni procesin me qepën dhe e shtoni në tas dhe më pas shtoni pak vaj, kripë dhe uthull dhe shërbejeni sallatën e shijshme. Konsumimi i përditshëm do të pastrojë zorrën e trashë, mëlçinë dhe do të përmirësojë shikimin tuaj.