Lajme

Çfarë ndodh kur ndaloni së ngrëni mish të kuq çdo ditë

Mishi i viçit, qengji, dreri dhe dhia janë mish të kuq që janë të pasur me lëndë ushqyese kryesore si proteina, hekur dhe vitaminë B12.

Pavarësisht nga përfitimet thelbësore, si dhe zakonet tuaja, ju ende duhet ta drejtoni dietën tuaj në drejtim të kufizimit të mishit të kuq dhe të reduktoni dietën tuaj në tre porcione në javë.

Zbulim më i mirë i kolesterolit

Porcionet e përditshme të mishit mund të dëmtojnë kolesterolin tuaj të keq, veçanërisht mishi i kuq dihet se rrit LDL. Hulumtimet nga Universiteti i Oksfordit madje zbuluan se rreziku i njerëzve për sëmundje koronare të zemrës rritej me 18 për qind për çdo 50 gram mish të kuq shtesë të përpunuar që ata hanin në ditë.

Sapo të zvogëloni porcionet dhe gjetjet tuaja do të jenë të ndryshme, do të pastroni enët e gjakut.

Rreziku i reduktuar i diabetit të tipit 2
Proteinat si mishi i kuq ndikojnë nëse keni apo jo diabetin e tipit 2. Një studim i vitit 2014 doli në përfundimin se konsumi i mishit është i lidhur vazhdimisht me rrezikun e diabetit të tipit 2. Prandaj rekomandimi i mjekut, shkruan portali Hani këtë, jo atë, është të reduktoni porcionet e mishit të kuq.

Do të keni më shumë energji
Proteina nuk është e vetmja gjë ushqyese në mish, ajo është e pasur me vitaminë B12 dhe hekur, dhe ato luajnë një rol të rëndësishëm në shëndetin tuaj, sepse ruajnë energjinë tuaj. Mungesa e të dyjave mund të çojë në lodhje dhe dobësi, por me një marrje të reduktuar të mekas, ju do të lehtësoni traktin tuaj të tretjes dhe do të ndiheni më energjikë.

Related Articles

Back to top button