Kafeja në kombinim me këtë ushqim është trendi më i ri
Vitet e fundit, kafeja e parë e mëngjesit ka pasur variante të shumta dhe gjithnjë e më shumë njerëz po ndjekin trendet e reja. Ata këshillonin të shtonit pak gjalpë ose vaj kokosi në filxhanin e kafesë në mëngjes për t’ju dhënë energji për pjesën tjetër të ditës. Megjithatë, nuk është aspak e mençur të zëvendësoni një vakt me një pije, pavarësisht nga përmbajtja kalorike.
Gjithsesi, një nga tendencat, që ka qenë aktuale vitet e fundit, ka tejkaluar gjithçka. Gjegjësisht, në vend të gjalpit dhe vajit të kokosit, tani ata sugjerojnë të shtoni një vezë të papërpunuar në kafe. Kjo praktikë është tashmë gjerësisht e pranishme në Bullgari, Skandinavi dhe Vietnam dhe është gjithnjë e më e popullarizuar në mesin e vrapuesve dhe atletëve në mbarë botën.
Shumë njerëz tashmë pinë kafe para stërvitjes, në mënyrë që të kenë më shumë energji për përpjekjen që i pret. Por a jemi vërtet kaq të zënë sa nuk mund të hamë mëngjes normalisht, por duhet të shtojmë ushqim në kafe?
A është e sigurt të vendosni një vezë të papjekur në kafe?
Domethënë, nxehtësia e kafesë pas gatimit është rreth 93 gradë Celsius, që mjafton për të gatuar një vezë (për këtë duhet të jetë më e lartë se 70 gradë Celsius).
Pra, nëse e bëni siç duhet, ndoshta nuk do të merrni salmonelë. Pra, nëse dëshironi të provoni këtë “specialitet” të pazakontë, dijeni se nuk ka asgjë të keqe. Vezët janë plot me proteina dhe kafeja në sasi të moderuar nuk do t’ju dëmtojë.
Megjithatë, proteinat duhet të konsumohen pas stërvitjes, në mënyrë që trupi të rikuperohet më shpejt, dhe kafeja nuk rekomandohet pas stërvitjes, sepse trupi duhet të pushojë dhe të rikuperohet, jo të stimulohet përsëri.
Nutricionistët sugjerojnë që të konsumoni kafeinë para stërvitjes dhe rreth 30 minuta pas stërvitjes në mëngjes, rekomandohet që të hani një mëngjes të shëndetshëm që përmban proteina, si vezë dhe disa lloj karbohidratesh komplekse.