Majonezë i bërë në shtëpi – dhe mund të bëhet në pesë minuta
Sezoni i festave dhe festave po afron dhe më pas në tryezë janë receta të domosdoshme që përmbajnë majonezë.
Sallata ruse dhe mimoza janë gjithashtu të shijshme me majonezën e blerë në dyqan, por shtëpia jep një shije shumë më të mirë. Përgatitja e tij mund të jetë shumë e shijshme dhe për këtë ju sjellim recetën më të thjeshtë. Majoneza është gati për 5 minuta dhe është e rëndësishme që përbërësit të jenë të ftohtë dhe vaji të jetë në frigorifer për të paktën 20 minuta.
Komponentët:
1 vezë
200 ml vaj
1 lugë çaji mustardë
1 lugë gjelle uthull
1 lugë çaji kripë
1 lugë gjelle lëng limoni
Përgatitja:
Përpara se të filloni të bëni majonezë të bërë në shtëpi, është e rëndësishme që së pari të mbani të gjithë përbërësit në frigorifer ose frigorifer, madje edhe vajin.
Duhet të qëndrojë në frigorifer për të paktën 20 minuta para se të përgatisni majonezë të bërë në shtëpi. Kur të gjithë përbërësit të jenë ftohur, vendosini në enën në të cilën do të përzieni majonezën.
Më pas vendosni mikserin me shkopin në fund dhe përziejeni pa lëvizur për rreth 5 sekonda. Më pas lëvizni mikserin lart e poshtë dhe përzieni për rreth 25 sekonda.