Lajme

Këtë ushqim duhet ta hani më shpesh në dimër

Patatet e ëmbla ose patatet e ëmbla janë bërë shumë të njohura kohët e fundit.

Patatet e ëmbla kanë përfitime të shumta për sa i përket shëndetit, dhe shumë nutricionistë i konsiderojnë ato një ushqim të rëndësishëm, veçanërisht gjatë dimrit.

Përveç vitaminave dhe mineraleve esenciale, patatet e ëmbla njihen si shumë të ulëta në kalori dhe siç raporton Health Site, ato duhet të hahen në dimër për disa arsye.

Një burim i mirë i fibrave

Fibrat janë shumë të rëndësishme për tretjen, na mbajnë të ngopur dhe parandalojnë ngrënien e tepërt. Ato ndihmojnë në kontrollin e dëshirave për ushqim.

Indeks më të ulët glicemik

Kjo e bën atë një alternativë më të shëndetshme për patatet, ndërsa ushqimet me indeks të lartë glicemik mund të rrisin sheqerin në gjak.

Të pasura me lëndë ushqyese

Për këtë arsye, patatja e ëmbël i përket të ashtuquajturit superushqim, përmban fibra, minerale dhe vitamina dhe nuk ka shumë kalori.

Related Articles

Back to top button