Lajme

Asgjë nuk e pastron mëlçinë si kjo pije, është gjithashtu e shkëlqyer për kockat dhe enët e gjakut

Për shkak të vlerave të mëdha ushqyese që ka hirra, krahasohet edhe me qumështin e nënës.

Hirra nxit riprodhimin e baktereve acidofile, të cilat janë një antiseptik natyral. Është i shkëlqyer për dietat dhe programet e detoksifikimit, sepse përshpejton metabolizmin.

Hirra është lëngu që mbetet pas mpiksjes së qumështit, prodhohet në prodhimin e djathit ose kazeinës dhe ka disa përdorime komerciale. Është gjithashtu shumë i mirë si shtesë për shumë produkte ushqimore.

Hirra është shumë e pasur me magnez, kalcium, zink, fosfor, vitamina B dhe aminoacide. Ka një efekt të mirë në kocka, sepse rimbush proteinat, hidraton trupin dhe është zëvendësuesi më i mirë i pijeve sportive, ndaj përdoret shpesh në bodybuilding.

Hirra ndihmon në sekretimin e serotoninës, hormonit të lumturisë, prandaj rekomandohet për të gjithë ata që janë nën stres, si dhe është e mirë për rikthimin e energjisë, reduktimin e spazmave të muskujve dhe relaksimin e tyre. Tek të moshuarit hirra parandalon osteoporozën, pastron enët e gjakut, largon depozitat në dhëmbë, parandalon kariesin dhe rigjeneron dhe mbron mëlçinë.

Terapitë e hirrës janë të njohura për trajtimin e çrregullimeve të zorrëve (të tilla si jashtëqitja e çrregullt), problemet hormonale, obeziteti dhe problemet e qarkullimit të gjakut, siç janë arteriet e bllokuara.

Konsumohet duke tretur një lugë hirrë në një gotë me ujë dhe duke e pirë si suplement ushqimor.

Ndihmon gjithashtu me sëmundjet e mëposhtme:
Në sëmundje të ndryshme gastroenterologjike
Sëmundjet inflamatore të zorrëve
Çrregullime të oreksit dhe obezitet
Dhimbje stomaku dhe Helicobacter pylori
Në infeksionet bakteriale dhe mykotike
Për trajtimin e candida
Me hiperglicemi ose rritje të sheqerit në gjak

Related Articles

Back to top button